Thursday, May 22, 2008

18.04.2008 – saabumise päev

Meie grupp oli jaotunud kaheks – osa rahvast oli Tallinnas vastu võtmas välismaalasi ja teine osa suundus juba varem Viljandisse ettevalmistusi tegema.

Igal saabuval grupil (inimesel) oli keegi Eesti grupist vastas – aidati pagas ära panna pakihoidu ning mindi koos Tallinna avastama, kuni kõik grupid olid kohal. Esimesed saabujad jõudsid ka lõunat süüa, sest viimased saabusid alles päris hilja õhtul. Kõige raskem oli kohale saada Portugali grupil, kust peaaegu kõik osavõtjad saabusid erinevate lendudega (piletid olid tavalendudele liiga kallid ning tuli kasutada erinevaid kombinatsioone). Üks osaleja tuli aga Prantsusmaalt, sest ta elas ajutiselt seal töötades Euroopa Vabatahtliku Teenistuse raames.

Samal ajal kui osa Eesti grupist koos välismaalastega Tallinna avastas, tegutses teine pool Viljandis. Anne-Mari oli selleks puhuks saanud autot laenata ning alustuseks tuli 30-le inimesele hommikuks süüa osta – inimesed vaatasid igal juhul väga imeliku näoga kui kaks neiut otsid kaks suurt toidukäru täit süüa. Üle sai vaadatud ka mõlemad ööbimiskohad (kaks maja, mis asusid teineteisest umbes 200 m kaugusel) ning sõlmitud viimased kokkulepped omanikega korralduslikes küsimustes. Üle sai vaadatud ka mängu Võimalik Missioon (Mission Possible – Together we can do it!) ülesanded ja ülesannete asukohad (mis olid juba tegelikult varem paika pandud).

Õhtu saabus kiiresti ning nii ka osavõtjad. Kõigepealt jõudsid kohale poolakad ja türklased, kes tulid Pärnu kaudu, seejärel ka teised Tallinnast. Kõigil oli kõht hästi tühi, seega läksime kohe sööma. Õhtusöök toimus pubis „Suur Vend”. Peale õhtusööki suundusime tagasi majja, et lahti pakkida oma kohvrid. Majutusega oli natukene probleeme, sest kuigi ettevalmistaval kohtumisel sai kokku lepitud, et ööbime rahvusvahelistes tubades, see kõigile ei meeldinud. Mõned toad olid ilmselgelt paremad kui teised, seega läks nende pärast natukene madinaks, õnneks suutsime siiski leida lahenduse, mis sobis kõigile (eriti nõudlikud olid Türgi mehed, kes muretsesid oma võimaluste pärast hommikuti soengut teha).

Peale seda, kui asjad said lahti pakitud, kogunesime taaskord suurde ruumi, et saada üksteisega tuttavaks. Kõigile soovijatele pakkusime teed ning üheskoos mängisime toredat Portugali tutvumismängu Kosk. Paljud suundusid magama, sest reis oli olnud äärmiselt pikk ja väsitav, kuid need, kellel energiat jätkus, vestlesid ja mängisid erinevaid mänge edasi.

No comments: