Tuesday, May 13, 2008

26.04.2008 – Tallinn (Mareti päev)

Hommikul vara alustasime oma teekonda Tallinna suunas. Asjad on juba eelmisel päeval valmis pakitud, nüüd on vaja maja korda teha ja asjad bussi laadida. Juba enne kaheksat oleme teel. Teeme peatuse pagariäris ning varustame ennast sajakestega, sest hommikust süüa nagunii kellelgi aega ei olnud. Bussis möödub teekond üldiselt magades.

Tallinnas suunduvad enamus rahvast Katrini ja Anne-Mari eestvedamisel asju ära viima hosteli, Heleri ja Margus tormavad Kompressorisse, et esitada meeletu pannkoogitellimus ja hõivata pool ruumist. Nimelt Kompressor on selline tore koht, kus ette broneerida laudu ei anna, tuleb avamise hetkel kohal olla. Hull ettevõtmine õnnestub edukalt ning peagi on antud sisse 30 tellimust erinevat sorti pannkookidest.

Kell 12.00 ootab meid raekoja platsis meie giid Kristina. Ta tutvustab meile Tallinna tähtsamaid kohti ning räägib mõne huvitavama legendi. Kahjuks teeb ta seda tasakesi, nii et tagumine rahvas alati ei kuule, kuid kes tahab, saab kindlasti huvitavaid teadmisi juurde. Peale sujuvat linnaekskursiooni võtame suuna linnabastionide suunas. Enamik eestlasi ei ole seal veel käinud, seega ootame meie isegi suurema õhinaga kui välismaalased. Bastionid on pikad ja pimedad, võibolla isegi natukene kõhedust tekitavad. Näeme kohti, kus magasid kodutud ja kuuleme legendi Poola kummitavast preestrist. Amir lülitab „kogemata” sisse ventilaatorid ning peaaegu laseb alla tulekardinad (see tähendaks, et oleksime lõksu jäänud sinna), õnneks suudame teda viimasel hetkel takistada. Aga Amir on ju ka Amir :)


Seejärel viib Portugali grupp läbi kunstiteemalise töötoa. Istume maha kesklinna pargis ka igaüks saab paberit ja kirjutamis/joonistamisvahendeid. Peame joonistama seda, mida me projektist saime ja õppisime või väljendama seda mingil muul moel. Paljud joonistavad pildi, üks Türgi tüdruk kirjutab luuletuse ja väljendatakse ennast ka kehaliselt (inimskulptuur).

Edasi järgneb individuaalne programm – kes külastab KUMU, kes läheb loomaaeda ja kes Eesti vabaõhumuuseumisse. Samal ajal Heleri ja Katrin maksavad grupijuhtidele välja reisikulusid ning vaatavad üle finantsarvestust.

Enne õhtusööki teeme kokkuvõtted päevast ja alustame piltide kogumisega arvutisse. Õhtusöök toimub Pizza Grande-s, kus meil on ülevoolav pitsapidu – pitsat on palju ja jätkub igale maitsele. Väike ettevalmistus õhtuks ning suundume välja. Alustame õhtu veetmist St. Patricku keldrisaalis, kus hea vaikne, et üksteisega juttu rääkida ning seejärel võtame suuna „Ratsu baari”. Sissepääs on tasuta ja meile täiesti sobib, et rahvast on vähe – tunneme, et koht nagu olekski meile loodud. Tantsu jätkub hommikuni ning magama saame juba valges.




No comments: