Tuesday, May 13, 2008

27.04.2008 - viimane päev

Kätte on jõudnud projekti viimane hommik. Meeleolu on kurb – täna tuleb minna. Alustuseks viime läbi projekti hindamise kasutades hea-halva ringi. Üldiselt tundub, et kõik on rahul, tulemused on head. Seejärel anname igale osavõtjale personaalse ankeedi, kus on üle neljakümne küsimuse projekti tegevuste ja programmi kohta – kui juba tagasiside, siis põhjalik! Need, kes kohapeal kõike täita ei jõudnud, saavad pärast täiendada küsimustikku veel meie online-versioonis, mille valmistas Katrin.

Heleri ja Anne-Mari koguvad kokku inimeste pildid, pannes nad maha Anne-Mari arvutisse, peaaegu 10 GB tuleb kokku. Lubame piltidega DVD saata igale osalevale riigile. Margus koostab samal ajal kontaktlisti veendudes, kellelgi msn ega telefon ei jääks paberile kirjutamata. Katrin see-eest vastutab osavõtjate nimekirja eest.

Seejärel koostame arutelu teemal, kuidas me saaksime taaskord kohtuda ja et meie sidemed ei jääks ainult 10 päevaseks. Faruk Türgist lubab koos Poola partneritega korraldada projekti Poolas (ta kavatseb seal õppida järgmisest semestrist), ka portugallased soovivad teemat edasi arendada, kuid on ebakindlad projekti kirjutamise oskuse osas – lubame kõik neid aidata. Kõik meie osavõtjad on ka facebooki grupis, mille läbi saame edaspidi kontakti hoida.

Lõpetame ingli ja kuradi mängu, iga osavõtja tunnistab üles, kelle ingel ta oli ning kingib oma inglile kui mitte midagi muud, siis kallistuse. Vaatame üle ka, kes olid kõige suuremad kuradid ja endaga kõige rohkem inimesi kaasa viisid. Tuleb välja, et kõige edukamad olid eestlased seda eesotsas Margusega – jagame kogemusi, kelle ülesanded olid raskemad (kuigi raskemat ülesannet kui Margusel Türgi noormehel saunas särgi ära võtmine annab otsida :) Aga eks neid ülesandeid tuligi naljaga võtta).

Ja oligi aeg projekt ametlikult lõpetada – esimesed pidid juba suunduma lennukile. Tänasime kõiki osavõtmise eest ning lubasime saata järgi osalust kinnitavad sertifikaadid. Saatsime esimesed inimesed teele ja suundusime lõunat sööma. Seejärel käisime soovijatega veel linnamüüril ja Oleviste kiriku tornis (kes eelmine päev juba käinud ei olnud). Õhtul olid kohale jäänud veel mõned portugallased ja türklased, kelle lennud läksid paar päeva hiljem. Käisime koos kohvitamas ja veetsime oma viimase õhtu koos ühe tuttava mehhiklase juures. Ja nii saigi projekt läbi.... :(

No comments: